NIEUWS

Hoe actueel is uw kennis van openbare verlichting?

Schrijf je in voor de ABC-Verlichtingscursus

19 oktober 2017
ABC-verlichtingscursus


Er komt veel kijken bij het ontwikkelen, uitvoeren en onderhouden van een professioneel verlichtingsbeleid. Nieuwe technieken en productinnovaties worden in een razend tempo ontwikkeld. Duurzaamheidsdoelstellingen en de inwoners van uw gemeente stellen steeds hogere eisen aan de verlichting. Speciaal voor gemeenten en provincies organiseert Ziut op 9 en 15 november 2017 de cursus Verlichtings-ABC in Amersfoort. Deze cursus is door eerdere deelnemers beoordeeld met een 8.5!

Praktijkgericht en interactief, van lichttechniek tot beheer en beleid
De cursus behandelt onder andere lichttechniek, richtlijnen en regelgeving, duurzaamheidsambities, energiebesparing, innovaties en energiekosten. De cursus is bedoeld voor alle medewerkers die betrokken zijn bij de zorg voor de kwaliteit van de openbare verlichting, zoals beleidsmedewerkers, beheerders, afdeling nieuwbouw van gemeenten en provincies en projectontwikkelaars. Deze tweedaagse leergang bestaat uit theorie en meerdere werkopdrachten.

Al 400 tevreden cusisten
Reacties van eerdere deelnemers zijn erg positief: Een heldere uitleg over de beginselen van de verlichting; Een erg flexibele houding om ook zaken die niet voorzien waren te behandelen, Goed onderbouwd, sluit aan bij mijn praktijkervaring. Wilt u dit zelf ook ervaren? Schrijf u dan nu in!

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats bij Van der Valk Amersfoort, Ruimtevaart 22, Amersfoort. Uw investering voor deelname aan de cursus bedraagt € 750,- excl. btw, inclusief lunches, koffie/thee en cursusmateriaal. De cursus verlichtings-ABC is gecertificeerd door de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde.

Aanmelden
Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen met daarin uw contactgegevens naar samenslimmer@ziut.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om ‘Aanmelding Verlichtings-ABC’. Na aanmelding ontvangt u, ongeveer een week voor aanvang van de cursus, een bevestiging met alle gegevens.

Inhoud o.a.

  • Lichttechnische begrippen
  • Licht en visuele waarneming
  • Lichtbronnen en VSA’s
  • Verlichtingsarmaturen
  • Lichtmasten
  • Ontwerprichtlijnen en beoordelen ontwerp
  • Lichtmanagement
  • Energievoorziening
  • Beheer