Mobiliteit

Diverse vormen van stadsafsluiting in overzicht

Er zijn meerdere manieren om de stad af te sluiten voor verkeer. Hieronder vind u aantal oplossingen zoals bijvoorbeeld inzinkbare palen.

Stadsafsluiting

Ongewenst verkeer op gepaste wijze omleiden

Is verkeer tijdens winkeluren ongewenst? Dan kunt u voor stadsafsluiting kiezen, bijvoorbeeld paaltjes die uit het wegdek omhoog komen. Ziut verzorgt de aanleg van een nieuwe stadsafsluiting of bussluis, inclusief detectielussen en verkeerslichten. Of eventueel met toegangscontrole, bijvoorbeeld via kentekenherkenning. Bovendien kunnen we bestaande stadsafsluiting verplaatsen, en al het onderhoud en beheer verzorgen.

Stadsafsluiting

Poller

Met de poller is het mogelijk een stadsdeel op bepaalde tijden of  permanent voor doorgaand verkeer af te sluiten. Deze palen worden middels elektrische of hydraulische aandrijving uit het wegdek naar boven gestuurd. Een toegangscontrolesysteem regelt wanneer de paal in het wegdek moet zakken door middel van een transponder in het voertuig, een toegangspasje of kentekenherkenning.

Bussluis

Bussluizen kunnen gebruikt worden om bepaalde routes alleen toegankelijk te maken voor het openbaar vervoer en hulpdiensten zoals de brandweer. Er zijn diverse vormen, onder andere verzinkbare palen of piramides, bedienbaar op afstand, kentekenherkenning of een transponder in het voertuig.

Ziut denkt graag mee welke vorm van stadsafsluiting het beste past bij de situatie ter plaatse.

Verkeerskundig advies nodig?

Wij leggen aan u de ideale verkeerssituatie voor of ondersteunen u bij het formuleren van een verkeersbeleid of verkeersplan.

Lees meer

VRI kast

Samen Slimmer

Samen zijn we slimmer. We nodigen u graag uit voor de events van Samen Slimmer.

Lees meer  

 

Mobiliteit van A tot Z geregeld

1
2
3
4
Advies

Van analyse tot ontwerp, al dan niet gevisualiseerd in 2- of 3D. Lees meer

Aanleg en installatie

Ziut levert en installeert volledig werkende installaties. Lees meer

Assetmanagement

Van advies tot totale verzorging van het asset management. Lees meer

Onderhoud

Van inspectie tot recycling 'tot het laatste draadje'. Lees meer
Gerelateerde projecten