Projecten

Nieuw licht op Valkenburg aan de Geul

Op donderdag 18 mei 2017 heeft wethouder Vankan het startsein gegeven voor de totale ‘verledding’ van de gemeente Valkenburg aan de Geul. In totaal betreft dit de vervanging van 2.545 armaturen.

“Door de verlichting in de gehele gemeente te vervangen, in alle kernen, langs alle toegangswegen, maken we een grote kwaliteitsslag”, vertelt wethouder Carlo Vankan. “We besparen ieder jaar opnieuw veel energie- en onderhoudskosten terwijl de veiligheid en leefbaarheid verbeteren. Daarbij doel ik niet alleen op de verkeersveiligheid. Een buitengebied wil nog wel eens activiteiten aantrekken die het daglicht niet kunnen velen. Daar schijnt vanaf september dus ’s avonds en ’s nachts led-licht en dat verbetert ook de sociale veiligheid aanzienlijk.”Flinke operatie

“Het wordt een flinke operatie”, aldus Maurice Broers, contractmanager van Ziut. “Dagelijks vervangen we gemiddeld 70 à 80 armaturen in de gemeente. Vrijwel overal zal dit hindervrij gebeuren. De wegen blijven goed toegankelijk, het verkeer kan voorzichtig om de hoogwerkers en servicewagens heenrijden. We vervangen ook 42 oude masten, zodat de straatverlichting na de zomer weer helemaal up to date is. Daarna gaan we ons richten op de aanstraalverlichting van de kerken in de dorpskernen.”

Ook interessant