Projecten

Terreinverlichting Chemelot

In opdracht van Royal HaskoningDHV (RHDHV; beheerder terreinverlichting Chemelot Site) verzorgt Ziut al jaren het onderhoud aan de verlichtingsinstallatie op de Chemelot locatie, het grote complex voor de chemische industrie rondom het kruispunt van de rijkswegen A2 en A76 tussen Stein en Geleen. Naast de terreinverlichting heeft Ziut ook de vakwerkmasten op het rangeerterrein in onderhoud. Begin maart heeft Ziut in samenwerking met Attiva Lichtprojecten, de schijnwerpers op het rangeerterrein vernieuwd. Veel schijnwerpers waren defect of voldeden niet meer aan de eisen.Verlichting is essentieel

De laatste jaren ontwikkelt het gebied zich steeds meer van een traditioneel industrieterrein naar een campus voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. Grote gebruikers van Chemelot Industrial Park zijn Koninklijke DSM NV en SABIC Europe BV. Op het rangeerterrein zorgen diesellocomotieven voor het transport richting Europees binnenland of de binnenhaven in Stein. Omdat de werkzaamheden hier 24 uur per dag plaatsvinden, is goede verlichting op dit terrein essentieel.

Een breed stralend karakter

Langs het spoor zijn 6 vakwerkmasten vervangen van 35 meter hoog met ieder 10 tot 12 armaturen. Er is gekozen voor de Mini-Olympic van het merk Disano, waar Attiva de leverancier van is. De reden voor deze keuze is de goede prijs/kwaliteit verhouding en de uitstekende uniformiteit. De armaturen langs het spoor geven een diep stralende verlichting en hebben dwars op het spoor een breed stralend karakter. Het geheel geeft een uniform lichtbeeld met goede zichtbaarheid en dus veiligheid voor de werknemers op en rond het spoor. Het resultaat is geheel naar tevredenheid van de opdrachtgever.

Ook interessant