Lees nu Smart City Magazine #3

Boordevol inspirerende artikelen rondom het thema mobiliteit.

Home

Smart City science fiction?

Een slimme stad is geen sciencefictionachtige omgeving waar alles alleen maar draait om higtechinnovaties en data.  Sterker nog, het ziet er niet heel anders uit dan een gewone stad. Maar je belééft ‘m wel anders. Een slimme stad is bijvoorbeeld schoner, veiliger en groener. Er zijn minder verkeersopstoppingen, want het verkeer wordt slim gereguleerd of omgeleid. Er komen helaas de komende jaren steeds meer auto’s bij, dus we moeten juist goed zorgen voor de mensen die zich op de fiets willen verplaatsen.  De nieuwe technieken bieden kans op “niet nog meer asfalt” maar een slimmere en andere infrastructuur. Op de speciaal aangelegde fietspaden is het fijn fietsen met onze elektrische fietsen. Het ruikt frisser omdat er minder uitlaatgassen zijn en de mooie groene openbare ruimtes zijn goed voor ons humeur. Bovendien voelen we ons veiliger omdat we de verlichting zo kunnen regelen dat er precies de juiste hoeveelheid verlichting op de juiste plek beschikbaar is. Beleving is een belangrijke factor in de Smart City.

Verkeer, de manier waarop we ons verplaatsen en de gevolgen ervan, heeft misschien wel de meeste impact op onze beleving van de buitenruimte. In dit magazine hebben we er daarom voor gekozen om vooral verhalen rondom het thema mobiliteit te verzamelen.

Inhoudsopgave

‘Geniet van de onzekerheid’
Van Berkum, Chief Disruption Officer bij Conclusion en Verkoulen, CEO Brightlands Smart Services Campus, vertellen welke impact de smart city heeft op de overheid.

In Eindhoven kun je communiceren met het verkeerslicht
De gemeente Eindhoven heeft op dertien kruispunten intelligente verkeersregelinstallaties geplaatst die kunnen communiceren met het verkeer.

Schonere lucht door heel pakket luchtmaatregelen
De roetuitstoot in de binnenstad van Utrecht is met 29% gedaald. Dit zijn de maatregelen die de gemeente heeft genomen.

‘Bevrijd de fiets van het beperkte denkraam’
Sjors van Duren, projectleider fietsbeleid bij de provincie Gelderland, waarschuwt voor de autologica en zet de reiservaring voorop.

Een veilige berminrichting redt honderden levens
In Nederland vallen een derde van alle verkeersdoden en een zesde van alle ernstig verkeersgewonden bij een bermongeval. Veilige lichtmasten bieden uitkomst.

Sensoren als katalysator voor een goed gesprek
Het Smart Emission-project in Nijmegen bespaarde kosten en verbeterde de relatie met onderwijs, bedrijfsleven en bovenal de burgers.

Een systeemsprong met grote gevolgen
1200 verkeerslichten op de drukste kruisingen worden de komende jaren voorzien van slimme technologie. I en M schetst de gevolgen.

 

 

En verder

  • Voorwoord
  • Korte berichten
  • Lichtmast, oplaadpunt en smart grid in één
  • Zo komt de smart city tot stand
  • Veiligheid en licht in de smart city

JA IK WIL MEER LEZEN!

#

Vul onderstaand formulier in en download het magazine.

    Bekijk onze Privacy Statement