Smart City

Met de LoRa TeleController de openbare ruimte inrichten

Het lichtareaal vormt een solide infrastructuur voor de slimme stad. De eerste ‘verslimming’ is uiteraard overgaan van conventionele verlichting op led-verlichting. Zo kan er een enorme energiebesparing worden gerealiseerd. Door de inzet van telemanagementsystemen wordt deze besparing en daarmee de vermindering van de CO2-uitstoot alleen nog maar groter. De LoRa TeleController is een telemanagementsysteem dat elke lichtmast en talloze Smart City-toepassingen met het internet verbindt.

De mogelijkheden van de LoRa TeleController

De LoRa TeleController van Ziut is een nieuwe, revolutionaire vinding die het mogelijk maakt openbare verlichting snel, betaalbaar, veilig en per lichtmast op afstand te bedienen. Het systeem biedt ongekend veel mogelijkheden. Energie besparen, door verlichting op afstand te dimmen of uit te schakelen. Of de veiligheid vergroten door op elk moment de verlichting aan te passen – dimmen als het kan, opregelen als het moet. Ook kunt u met de LoRa TeleController de kwaliteit van de openbare verlichting verbeteren: storingen worden direct gemeld en u kunt ze dus ook direct oplossen. Daarnaast kunt u aan elke LoRa TeleController 8 andere apparaten koppelen om deze met het internet te verbinden. Zoals de meetapparatuur voor de luchtkwaliteit, de sensoren van de afvalcontainers die aangeven wanneer de unit vol is, tot sensoren die het grondwaterpeil meten. Hiermee wordt de LoRa TeleController een sector-overstijgende investering voor datagestuurd beleid.

LoRa: draadloos netwerk met landelijke dekking

De LoRa TeleController maakt gebruik van een betrouwbaar netwerk: LoRa, geïntroduceerd door KPN. LoRa (long range) is een draadloos datanetwerk met landelijke dekking. Het is bij uitstek geschikt om apparaten die weinig stroom en data gebruiken verbinding te laten maken met internet. Zonder tussenkomst van lokale gateways of meshnetwerken. LoRa wordt omarmd door een internationale alliantie van toonaangevende industriële en telecom bedrijven zoals Actility, Semtech, IBM en Cisco.

 

De perfecte combinatie

De LoRa TeleController en het LoRa-netwerk vormen de perfecte combinatie voor toekomstige Smart City-toepassingen. Immers, de ingrediënten zijn er al: een opstelpunt voor apparatuur (in dit geval de lichtmast), elektriciteit en een betrouwbare netwerkverbinding. Dat maakt de lichtmast een logische plek om extra apparatuur aan te koppelen. Van bewegingssensoren tot moderne beeldschermen die extra informatie geven. Zo lang het gaat om apparatuur met een beperkt dataverbruik, staat de combinatie van LoRa TeleController en LoRa-netwerk garant voor talloze Smart City-toepassingen, nu en in de toekomst.

Verkeerskundig advies nodig?

Wij rekenen u de ideale verkeerssituatie voor of ondersteunen u bij het formuleren van een verkeersbeleid of verkeersplan.

Lees meer

Samen Slimmer

Ga samen met Ziut de uitdagingen in de openbare ruimte aan.

Lees meer

 
Gerelateerde projecten