Overzicht

Zuivere Powerline Sturing (ZPS)

Wilt u wel dimmen, maar zonder onnodige kosten voor gegevensverkeer? Ziut heeft een robuust, flexibel en kostenefficiënt stuursysteem ontwikkeld voor de aansturing van (led)verlichting langs (snel)wegen. Met deze zogenaamde Zuivere Powerline Sturing (ZPS) kan de verlichting op elk moment vanuit het voedingspunt/schakelkast worden gedimd. Bovendien hoeft u de bestaande infrastructuur niet te vervangen.

Hoe werkt het?

Bij ZPS wordt de boodschap verzonden door het wegknippen van een deel van de top van twee sinussen, het aantal sinussen ertussen vormt de boodschap. De ZPS bestaat uit een sturingsunit in de schakelkast (de Sinus Switch Unit) en een ontvangstunit in het armatuur (de Sinus Count Unit). Uit uitgebreide testen met verschillende type armaturen in zowel het Ziut laboratorium als in een veldproef bleek het ZPS systeem zeer betrouwbaar en stabiel. De conventionele armaturen in het achterliggende netwerk met elektronische voedingen ondervonden geen hinder van het schakelen of dimmen. Daarmee is de Zuivere Powerline Sturing een goed alternatief voor dure en kwetsbare dimsystemen die momenteel op de Nederlandse markt te koop zijn. Doordat de sturing uitsluitend van het lokale voedingspunt gebeurt en er geen terugmelding plaatsvindt, is er veel minder gegevensverkeer dan bij andere systemen. Dit maakt het systeem zeer energiezuinig, robuust en kostenefficiënt.

Dimmen van ledverlichting

Door de verlichting niet uit te zetten, maar te dimmen blijft de wegmarkering goed zichtbaar voor de weggebruiker. Het dimsysteem biedt ook de mogelijkheid om lokaal de dimfunctie van de verlichting uit te zetten, bijvoorbeeld bij calamiteiten of wegwerkzaamheden. Rijkswaterstaat maakt momenteel gebruik van deze Zuivere Powerline Sturing, omdat het een welkom alternatief vormt naast de veel duurdere Powerline communicatie en Radio Frequent communicatie.

De voordelen op een rij:

  • Het systeem is robuust, werkt eenvoudig en betrouwbaar
  • Doordat er geen terugmeldingen zijn, is het systeem een stuk kostenefficiënter dan andere communicatieoplossingen
  • De verlichtingsinfrastructuur hoeft niet vervangen te worden
  • Het systeem maakt gebruik van de MultiController met aangepaste software. Dit product is speciaal ontworpen en bewezen effectief voor langdurig gebruik in buitenruimte.

Meer informatie?

Ziut vertelt u graag meer over de mogelijkheden van de Zuivere Powerline Sturing. Neem contact op met uw accountmanager van Ziut of kijk op www.ziut.nl voor de vestiging in uw regio.

 

Ook interessant