NIEUWS

Eindejaarsactie circulair inkopen

De transitie naar circulariteit heeft doorpakkers nodig

8 november 2018


        

‘Nederland circulair in 2050.’ Dat is de doelstelling van de overheid. Een enorme opgave als je ziet hoe de economie op dit moment georganiseerd is. Deze transitie vraagt dan ook om durvers en doorpakkers, die niet afwachten maar doen. Een aantal koplopers heeft elkaar gevonden in het project ‘Meetbaar Circulair – Armaturen en MKI.’ Doel: komen tot Milieu Kosten Indicatoren (MKI’s) van armaturen, op grond van een Levenscyclusanalyse (LCA). 

Voor overheden is de MKI een instrument om objectief te kunnen sturen op circulariteit bij inkoop én laat het tevens zien hoe zij zelf meer circulair kunnen werken. Voor bedrijven biedt het inzicht in het proces en alle materialen. Hoe realiseer ik meer circulariteit? Welke stappen in het proces vragen om aanpassing? Welke toeleveranciers kan ik hierbij betrekken? In het koplopersproject (onder de vlag van OVLNL, met Daaf de Kok als initiator en projectleider) werken leveranciers van armaturen en overheden samen. Zo geven zij concreet invulling aan een nieuwe manier van denken én doen.

Zó maakt u dit jaar nog stappen

Ziut, Orange Lighting en Modernista hebben nu een aanbieding voor u waarmee u dit jaar nog aan uw circulariteitsdoelstellingen kunt voldoen. Orange Lighting en Modernista selecteerden beiden de meest duurzaam ontworpen armaturen, die we nog in 2018 kunnen leveren. Vervolgens installeert Ziut ze op een tijdstip dat het u uitkomt.

Eindejaarsactie

Tot het einde van jaar hebben we de volgende actie voor u:

1 pallet met 100 dimbare Celtika 12S armaturen                            € 30.000,-
(goed voor 3,5 kilometer fietspad), inclusief plaatsing door Ziut
1 pallet met 78 dimbare Essenze 12S armaturen                            € 25.000,-
(goed voor een gemiddelde woonwijk), inclusief plaatsing door Ziut
40 stuks OLR Ekra-20 Clear of frosted                                             € 10.000,-
Inclusief plaatsing door Ziut  

Modernista

Het door Modernista geselecteerde Celtika armatuur wordt gemaakt van geëxtrudeerd aluminium in combinatie met gietaluminium. De Celtika leent zich bijzonder goed voor het verlichten van fietspaden. Het Essenze armatuur is een multifunctioneel armatuur voor 5 tot 8 meter masten. Dit armatuur met geëxtrudeerd aluminium behuizing met passieve koeling is ook zeer geschikt voor toepassing in kustgebieden.
Voor beide armaturen geldt:

  • Probleemloze armaturen, geen meldingen over uitval
  • Transparant over productie en toegepaste componenten (bill of materials wordt op verzoek toegestuurd)
  • Zeer goede warmtehuishouding door gebruik van geëxtrudeerd aluminium
  • Uitstekende lumen / watt verhouding

Orange Lighting

Orange Lighting selecteerde het ORL-Ekra armatuur, een spuitgiet aluminium armatuur in een clear of frosted versie voor binnenstedelijk gebruik. Een aantal kenmerken van deze armaturen?

  • Comfortabel licht en een aangename beleving
  • Milieuvriendelijk en duurzaam ontworpen
  • Snelle levering vanwege een ingenieus configuratie concept
  • Breed toepasbaar in diverse wegprofielen
  • Smart City-ready

 

Ja, ik wil circulair inkopen!

Wilt u gebruik maken van deze aanbieding? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon van Ziut , bel 088 – 94 50 450 of klik eenvoudig op de button.

Of stuur een mail naar: aanvragen.noordoost@ZIUT.NL