Verlichting

MVO-doelen en rendement realiseren zónder investering?

Dat kan! Door uw oude verlichting te vervangen door energiezuinige led-verlichting. Dit kan zelfs zonder grote investeringen. Ziut berekent uw besparing op energiekosten en vervangingskosten en levert en installeert de nieuwe energiezuinige verlichting tegen een maandelijks bedrag dat in vele gevallen lager of gelijk zal zijn aan de maandelijkse besparing.

Bedrijfshal verlichten

Logistieke en industriële hallen worden vaak verlicht met conventionele gasontladingslampen, zoals TL- buizen. Gezien de aard van de bedrijfsactiviteiten is vaak sprake van veel branduren per dag. Dit gaat gepaard met een hoog energieverbruik en een hoge CO2-uitstoot. Afhankelijk van het aantal branduren moet deze verlichting regelmatig met hoogwerkers worden vervangen of gereinigd. Dit betekent een verstoring van de operatie en hoge vervangingskosten. De overstap naar led-verlichting kan een besparing in energie opleveren van 50 tot 70%.

Ook op vervangingskosten wordt bespaard. Vooral in hallen waar het plafond hoog is, is het een uitdaging een kapotte lamp te vervangen. Led-verlichting hoeft u veel minder vaak te vervangen dan conventionele verlichting, omdat de levensduur van led gemiddeld acht keer langer is. En met bewegingssensoren of daglichtcorrectie, branden de lampen alleen als dat echt nodig is. Dat is gunstig voor uw energieverbruik, maar ook het milieu heeft baat bij led-verlichting.

Op basis van de hoogte van de hal en de aard van de bedrijfsactiviteit, brengen wij in kaart welke verlichtingsoplossing voor uw situatie de juiste is. Ziut werkt met vele verschillende leveranciers. U bent dus niet gebonden aan één leverancier.

 

Terreinverlichting

Ook voor de buitenterreinen in de industriële sector biedt Ziut oplossingen op het gebied van verlichting. Buiten is immers net zo’n grote besparing te realiseren als binnen. De verlichting hoeft vaak niet op volle sterkte te branden. Slim ingestelde verlichting zorgt voor het juiste zicht zodat geen gevaarlijke situaties ontstaan. Wegen, gebouwen en terreinen moeten goed verlicht zijn, zodat werknemers hun werk goed en veilig uit kunnen voeren. Met bewegingssensoren kan de verlichting precies aan waar het noodzakelijk is, of tot het juiste niveau gedimd worden. Zo brandt geen lamp onnodig.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de led-oplossingen van Ziut of een afspraak maken om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met:

Irene Bruines, via irene.bruines@ziut.nl of
06 316 676 73 voor Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland & Gelderland

Maarten de Graaf via maarten.de.graaf@ziut.nl  of 06 537 894 56 voor Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Limburg, Utrecht & Gelderland

Een goed beleid of masterplan nodig?

Wij leggen u de ideale verkeerssituatie voor of ondersteunen u bij het formuleren van een verkeersbeleid of verkeersplan.

Lees meer

Samen Slimmer

Samenwerking en innovatie spelen een centrale rol in de toekomst van de openbare ruimte.

Lees meer

Verlichting van A tot Z geregeld

1
2
3
4
Advies

Van analyse tot ontwerp, al dan niet gevisualiseerd in 2- of 3D. Lees meer

Aanleg en installatie

Ziut levert en installeert volledig werkende installaties. Lees meer

Assetmanagement

Van advies tot totale verzorging van het asset management. Lees meer

Onderhoud

Van inspectie tot recycling 'tot het laatste draadje'. Lees meer
Gerelateerde projecten