NIEUWS

Ziut wint Gouden Bakkie Award 2017

19 juni 2017


Wecycle beloont vier bedrijven met een Gouden Bakkie Award voor het inleveren van de meeste afgedankte lampen en armaturen. Dit keer zijn Agrolux Nederland, Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering, Pilkes Infra (vestiging Utrecht) en Ziut de gelukkige winnaars. De Gouden Bakkie Awards stimuleren bedrijven om (meer) afgedankte energiezuinige lampen en armaturen in te leveren voor recycling.

In 2017 reikt Wecycle vier Gouden Bakkie Awards uit op basis van deze criteria:

  • de keten die het hoogste gewicht aan lampen plus armaturen heeft ingezameld
  • een vestiging van een keten (of een bedrijf met één vestiging) die het hoogste gewicht aan armaturen heeft ingezameld
  • een vestiging van een keten (of een bedrijf met één vestiging) die het hoogste gewicht aan lampen heeft ingezameld (aanvullend: zamelt tevens armaturen in)
  • het sloopbedrijf dat het hoogste gewicht aan lampen plus armaturen heeft ingezameld.

145 ton lampen en armaturen

Ziut wint de Gouden Bakkie Award voor de derde keer met het grootste volume aan lampen plus armaturen. Het bedrijf is marktleider in buitenarmaturen en leverde bijna 145 ton aan lampen en armaturen in. Directeur Ton Schols verklaart het succes: “Gemeenten stappen in sneltreinvaart over op led-straatverlichting, wat inhoudt dat er bovengemiddeld veel conventionele armaturen en lampen worden afgedankt. Geen wonder dat alle Ziut-vestigingen tezamen afgelopen jaar een recordgewicht aan lampen en armaturen inleverden bij Wecycle.”

Ton Schols van Ziut ontving de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van Gied van Hoorn van LightRec Nederland en Raymond Onink van Wecycle.